Fotoğraftaki iki resmin altına kim olduklarını yazdık ama isterseniz bu kişileri birlikte bir tanıyalım:

ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE MÜJDELİ HABER !!! ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE MÜJDELİ HABER !!!

Sağdaki kadın yani Sevda NOYAN,katıldığı bir televizyon programında son dönemde sıkça gündeme gelen darbe tartışmalarıyla ilgili olarak:
"15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Biz maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Biz liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" ifadelerini kullanmıştı. Programın sunucusu ise "O zaman dört ayaklarını denk alsınlar." sözleriyle karşılık vermişti.

ÜLKE TV’YE CEZA VERİLDİ, SEVDA NOYAN’IN İSE İFADESİ ALINDI

Daha sonra sosyal medyada gündem olan bu konuşmalar sonrası RTÜK tarafından konuşmanın yapıldığı ÜLKE TV’ye 3 kez program durdurma cezası verildi. RTÜK tarafından verilen karar aynen şöyle:
"Yayının, 6112 sayılı kanunda yer alan 'Yayın hizmetleri; toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz' hükmünü ihlal ettiği kanaatine varan Üst Kurul, Ülke TV hakkında 3 kez program durdurma cezası verdi"
ÜLKE TV’ye ceza verilmesine neden olan Sevda NOYAN hakkında ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca soruşturma başlatıldı.
Geçtiğimiz hafta şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan NOYAN, avukatıyla İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Sevda NOYAN, ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

CAMİLERDE ŞARKI VE MARŞ ÇALINMASI ALÇAKLIĞI ÜLKEDE GÜNDEM OLDU

Soldaki kadın yani Banu ÖZDEMİR ise, ülkeyi karıştırmak isteyen kimliği belirsiz bazı provakatörler tarafından İzmir’deki bazı camilerde solculara ait “Çav Bella” şarkısının çalınmasını Twitter adresinden paylaşması üzerine sosyal medyada bir anda gündem oldu. Camilerde çalınan bu müziği desteklediği iddiası üzerine Başsavcılık harekete geçti.
Başsavcılıktan Özdemir'e ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Ö, Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi kapsamında "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan gözaltına alınmıştır."
Daha sonra ise Emniyet’teki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Banu ÖZDEMİR, “dini değerleri alenen aşağılamak” iddiası ile tutuklandı.
Bir tarafta darbe olması durumunda 50 kişiyi götürmek için donanımlı olduğunu iddia eden Sevda NOYAN, diğer tarafta camilerde provakasyon amaçlı çalınan müziği sosyal medya adresinde paylaşarak dini değerleri alenen aşağılamak iddiasıyla tutuklanan Banu ÖZDEMİR.

Banu ÖZDEMİR tutuklu, Sevda NOYAN ise gözaltı sonrası serbest bırakıldı. Sağlıcakla Kalın…

Editör: Haber Merkezi