Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte kentin farklı 4 hastanenin bahçesine kurduğu İkram Çeşmeleri’nde vatandaşlara ücretsiz soğuk limonata dağıtıyor. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Dicle Üniversitesi Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattini Eyyubi Devlet Hastanesi bahçesine kurulan İkram Çeşmeleri’nde her gün 5 bin hasta ve hasta yakınına ücretsiz limonata ikram ediliyor. 

LİMONATALAR ÜCRETSİZ VERİLİYOR

Steril ortamda hazırlanan limonatalar sabah saatlerinde araçlarla hastane bahçelerinde bulunan İkram Çeşmeleri’ne ekipler tarafından getiriliyor.h Herhangi bir ücretin alınmadığı İkram Çeşmeleri’ne poşetlenen buzlarla nakledilen limonatalar hasta ve hasta yakınları tarafından kısa sürede tüketiliyor. Limonataların tüketilmesinin ardından çeşmelerin aksanları (aletleri) toplanarak genel temizliği yapılıyor. 

YAZIN LİMONATA, KIŞIN İSE ÇORBA 

Kooperatif Mahallesi İle İlgili Belediyeden Açıklama Kooperatif Mahallesi İle İlgili Belediyeden Açıklama

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İkram Çeşmeleri’nden yaz ayları boyunca ücretsiz limonata dağıtımı yapılacak. Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte İkram Çeşmeleri’nde vatandaşlara sıcak mercimek çorbası ikram edilecek.