-Sayın ÇAKIN, öncelikle sizi bir tanımak istiyoruz?

-Ben Ergani doğumluyum. Fırat Üniversitesinden mezun oldum. 2005 yılından beri çocuk uzmanı doktoruyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Kitap okumayı çok seviyorum ve şimdilerde sık sık ve boş zamanlarımda tasavvuf okuyorum. Benim için tasavvuf her şeyden önemli. Tek amacım marifetullah(Allah’ı tanıyış) ve marifetullaha götüren yollar. Bunun haricindeki yollar benim için çok da önemli değil. 2018’in Ocak ayından beri de Başhekimlik görevini icra etmekteyim.

-Sayın ÇAKIN, geçen hafta başınızdan geçen olayla ilgili ilk ağızdan bilgi sahibi olmak istiyoruz, bu konuda bizi ve kamuoyunu aydınlatır mısınız ?

-Öncelikle bize böyle bir imkanı veren Bismil Medya'ya teşekkür ediyorum. Bismil Devlet Hastanesi olarak gerek ben ve gerekse personellerimizle birlikte görevimiz, halkımıza iyi bir sağlık hizmeti verebilmektir. Bizler bu göreve gelirken birilerini memnun etmek adına kimseye söz vermedik, asli ve tek hedefimiz halkımıza devletin sağladığı tüm imkanları ulaştırabilmekti. Bu noktada tabii ki her zaman muvaffak olamayabiliyorsunuz. Birtakım problemler ister istemez karşınıza çıkıyor. Bismil Devlet Hastanesinin başhekimi olarak tabii ki benim de idari ve mali noktalarda yardımcılarım var. Karar verirken ortak bir noktada buluşup Bismil Devlet Hastanesinin yararına ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken bizim işimize dışarıdan gelen uyarıları dikkate alıyoruz. Fakat uyarılar yapılırken yönetimin işine karışıldığı takdirde hastane mevcut işleyişinin dışına çıkmış olur ki bu da bizi hatalar ve yanlışlar yumağı ile karşı karşıya bırakır.

Geçen hafta yaşanılan olayı sadece bana değil tüm personellerime yapılmış saydım. Çok talihsiz ve yaşanılmaması gereken bir olaydı. Şahsım ve personellerimiz bu olayı sonuna kadar kınıyoruz ve bu olayın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Bir saat boyunca odam yaklaşık 15-16  kişi tarafından işgal edildi adeta. Odamın kapısı karşı tarafın özel korumaları tarafından şiddetle açıldı ve 15-16 kişi bir hışımla odama doluştu. Psikolojik baskı verilerek bizim işimizi doğru yapmadığımızı, yanlış yaptığımızı ve bu yolun iyi bir yol olmadığını söylediler. Hakaret ve tehdit aldık hatta fiziki saldırıya bile yeltenildi. Ben de savcılığa gidip şikâyetçi oldum. Hastanemizin güvenlik kameralarındaki görüntü kayıtlarını da savcılığa verdim. Bu sadece bana değil tüm personellerime yapılmış bir hakarettir. Kabul etmiyoruz. Bu konuda tüm sağlık çalışanları ve yöneticilerinden destek aldık. Bu işin takipçisi olacağız. Ama medyada geçtiği gibi bir darp olayı olmadı. Fiziki saldırıdan öte sözlü saldırı ve tehdit vardı.

-Peki  Sayın ÇAKIN, Semt Polikliniği açılacağı haberini vermiştik, herhalde açılmayacakmış, neden böyle bir karar alındı?

-Öncelikle şunu söylemek gerekiyor ki, eski devlet hastanesinin bulunduğu yere semt polikliniği açma fikri bizden çıktı. Lakin bu fikrin hayata geçmesi İl Sağlık Müdürlüğünde. Bizler altyapısını hazırladık, projemizi sunduk. Onay çıkmadı. Bunun bizimle ilgisi yok. İl Sağlık Müdürlüğü bu yüzden sıcak bakmadı. Zaten eski hastane şu an talan edilmiş durumda ve bu da yüksek bir maliyet çıkarıyordu. Eski hastanenin musluklarına kadar sökülmüş, hatta duvarları da tahrip edilmiş. Bu yüzden hastanenin fiziki yapısına da bakıp onay verilmedi.

Sağlık Bakanlığının 75 bin nüfuslu yerlere “Mini Hastane” yapma düşüncesi var. Bu fikir hayata geçtiği zaman tabii ki Bismil merkeze de “Mini Hastane” yapılacaktır. Ama dediğimiz gibi bu konu Sağlık Bakanlığında, bizde değil.

-Peki Sayın ÇAKIN, son günlerde istifa edeceğiniz gündeme geldi, böyle bir düşünceniz var mı ?

-Şu an yapmakta olduğum görevin sorumluluğu gerçekten çok ağır. Doktorluk ile yöneticilik arasında çok büyük farklar var. Bundan önce istifa niyetim oldu görevimin ağırlığından dolayı. Tabii ki yine kutsal doktorluk vazifemi icra etmek istiyorum. Fakat şimdilik istifa etmeyi düşünmüyorum. Görevimin başındayım.

-Sayın ÇAKIN, farklı bir projeler oluyor mu, ayrıca hastane bahçesinin çevre düzenlemesi ne durumda?

-Hastanemize MR Hizmetini getirdik, palyatif hizmetimiz aktif oldu. Evde bakım hizmetimizle bir doktor ve iki hemşiremiz eşliğinde ayda yüzlerce hastamıza ulaşıyoruz. Buna benzer daha birçok hizmetimiz devam etmektedir.

Bunların haricinde hastane bahçesi için çimlendirme işine başlamış durumdayız. Bugün (dün) arkadaşlar geldi ve gerekli hazırlıklar başladı. Ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca “Sosyal Hizmet Uzmanı” arkadaşlar tarafından poliklinik servisi girişinde güzel bir proje geliştirildi. “Bu da Benden Olsun” sloganıyla ihtiyaç sahibi ailelere elbise, ayakkabı ve oyuncak yardımı yapıyorlar. Bu konuda Bismil Bahçeşehir Koleji öğretmen ve öğrencileri iki defa hastanemize gelip yardımda bulundular. Onlara da teşekkür ediyoruz. Ayrıca yine poliklinik girişine bir kitaplık yapma düşüncemiz mevcut. İnşallah en kısa zamanda “Sosyal Hizmet Uzmanı” arkadaşların projesiyle oraya estetik bir kitaplık yapacağız. Maksat hasta ve hasta yakınlarının boş vakitlerini en azından kitap okuyarak geçirmesi. Bu noktada elimizden gelen ne varsa destek vereceğiz. Genel olarak hasta ve yakınları bizlerden memnuniyetini dile getiriyor. Sadece şikayet ettikleri nokta Bismil merkezi ile hastane arasındaki yol mesafesi. Bunun ise bizimle bir ilgisi bulunmuyor.

-Son olarak Bismil Medya aracılığıyla ne mesaj vermek istersiniz?

-Dünyanın en önemli varlığı insanımızın en zor zamanlarında yanında olmak, acılarını ve mutluluklarını paylaşmak bizlere büyük bir haz vermektedir. Bir hastamızın hastanemizden güler yüzle ayrılması bizler için her türlü bedelin üstündedir. Ve bizler de tüm personellerimizle birlikte bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bismil halkına ve sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz..